• Gophers Pupillen kampioen dankzij gelijk spel.

    Minimaal een gelijkspel. Dat was de opdracht aan de Gophers honkbal pupillen voor de thuiswedstrijd tegen de Spikes. Bij verlies zouden we immers geen kampioen worden. Met Willem als pitcher hadden we de droomstart: slechts 1 slag tegen in een hele inning. Een slag die bovendien door Beau werd omgezet in een uitje op het eerste honk.

     

    Met de Gophers aan slag ging het vervolgens lekker door. Richard sloeg een home run en Lucas een tweehonkslag: 6-0.

    De volgende inning had Lucas een snel uitje met een knappe vangbal. Daarna konden de slagmannen en -vrouwen van de Spikes echter wat terug doen en werd het: 6-3. Tijd dus om weer puntjes te maken en de marge te vergroten. Dat viel tegen: de Spikes stonden goed op te letten in het veld en verder dan honk 2 kwamen we niet.

    In de 3e inning zette Willem de eerste twee slagmannen goed op 3 slag. Daarna wisten de Spikes nog een puntje te maken: 6-4.

    Twee snelle uitjes zetten de druk erop toen wij mochten slaan. Kilian ging daar goed mee om door een honkslag te slaan en daarna nog een honk te stelen. Op de twee honkslag van Lucas kon hij daarna binnenkomen. Ook Lucas wist nog stelend binnen te komen voordat we het 3e uitje kregen en we naar de volgende inning gingen met een stand van 8-4.

    Beau was Willem inmiddels afgewisseld als pitcher en met slechts drie puntjes tegen de betere slagmannen van Spikes was dat niet onverdienstelijk. De schade werd mede beperkt omdat Kian een loper van de Spikes knap wist uit te tikken.

    Op 8-7 begon Willem onze slagbeurt met een twee honkslag. Een driehonkslag van Lodewijk bracht Willem binnen. Een lange sliding naar de thuisplaat voorkwam dat de pitcher Lodewijk uittikte en bracht de stand op 10-7.

    In de laatste inning, met Richard uit het veld naar de pitcherplaat om de geblesseerde Beau te vervangen, leek de aandacht in het veld te verslappen. Zeker, de Spikes sloegen lekker maar wij lieten ze vervolgens makkelijk lopen. Maar liefst 6 punten maakten de Spikes: 10-13 achter en dus moesten wij in de laatste slagbeurt minimaal 3 punten halen om het kampioenschap niet te verliezen.

    Met een slag naar het achterveld van Richard leken we goed te starten, de verre velder was echter attent en ving deze bal. Willem had daarna een degelijke honkslag. Helaas kreeg daarna Kian, normaal altijd goed voor een honkslag, drie-slag. Drie punten achter dus en al twee van de drie uitjes tegen! Het kampioenschap hing nog maar aan een zijden draadje… Een tweehonkslag van Lodewijk bracht Willem binnen en de hoop groeide weer. Helemaal toen Kilian een honkslag maakte en Lodewijk inmiddels met twee steals binnen was gekomen. Door goed op te letten wist Kilian op de slagbeurt van Lucas ook twee honken te stelen. En de honkslag die Lucas vervolgens maakte was genoeg voor Kilian om de thuisplaat te halen en ook de eindstand aan te tekenen op 13-13. Gophers Pupillen kampioen!!

    Scheidsrechters, tegenstander en publiek werden bedankt met de gebruikelijke yell. Met patat, ijs en een medaille gaf de vereniging dit ook de verdiende aandacht. Ook moeten de enthousiaste vrijwilligers niet vergeten worden en last but not least de trainers van buurvereniging Holy.