• Honkbal 1 tegen Islanders

  De Reserves kijken lang uit naar hun verdiende nederlaag, maar blijven ongeslagen.

  Het is 19 juni als de Reserves aan dienen te treden tegen de Islanders uit Oude Tongen. De Reserves nog steeds ongeslagen en de druk neemt alleen maar toe omdat de critici de Reserves hun nederlaag gunnen waar zij al zo lang naar solliciteren.

  De gebroeders Houweling zijn eindelijk weer herenigt na een lange tijd. Gebroeders Nijman waren weer voor 50% aanwezig en de gebroeders de Waard waren dit keer met 0% present.

  Robert de Waard loopt sinds de vorige zondag bij de psychiater met duizelingen in zijn hoofd. Hij hoort suizingen en ziet kometen langs zijn hoofd scheren. Naar verwachting is hij aanstaande zondag weer inzetbaar.

  Tom had weer eens last van zijn geaardheid. Sinds een week loopt hij al te roepen dat hij op het eerste honk wil, vanwege een zere schouder. Terecht hield coach Malle zijn pupil op de bank en zeker ook zichzelf na het slagershuppeltje van vorige week.

  Ace Ferry had een week rust gekregen, zoals u in het vorige stukje heeft kunnen lezen. Deze wedstrijd heeft hij zich volledig op kunnen laden en iets gepresteerd waar hij een paar jaar geleden 1 1/3 inning voor nodig had. Hij gooide de volledige 9 innings met 88 ballen uit. Dit onder toeziend oog van zijn duif, dochter, vader, schoonzus, nichtjes en broer.

  Dave had last van zijn boot, Robert van zijn werk, Barry van zijn zoon Sem die ergens in het land moest spelen, Rainaldo had een familie uitje en John had weer last van zijn vakantie. Het schijnt dat John de gehele zomerstop wel beschikbaar is. Verder was iedereen wel aanwezig met aanvulling van een ijzersterke Danillo, waarvoor hulde.

  Islanders was netjes om 8.45 uur op het veld en zagen de vlaggen gehesen worden. Na verluid zijn zij om 7 uur vertrokken. De Reserves waren netjes om 9.15 uur aanwezig voor de wedstrijd die om 10.00 uur begon.

  Brutaal namen de Reserves de voorsprong in de eerste inning zoals u gewend bent van deze strijders. 3-0 stond het maar liefst na 1 volledige inning tot de 2 de inning. Islanders gaven een speldenprikje terug en zo werd het 3-1. Niks aan de hand en de Reserves gingen net zo gretig aan slag als de eerste inning, alleen zonder resultaat. Zo kwamen de Islanders brutaal in de 4 de inning langszij en was het 3-3. Daar lieten de Reserves het niet bij zitten en namen wederom de voorsprong 4-3, dankzij een ongewoon fanatieke Bjorn met een honkslag en een gestolen honk MET sliding. Zou hij het spelletje dan toch weer leuk gaan vinden? Een inning later werd het zelfs 5-3 in het voordeel van de Reserves.

  Dit kon natuurlijk niet goed gaan en de geschiedenis herhaalde zich. Zo maakte Islander de achterstand weer goed naar 5-5. Inmiddels zitten we in de 8 ste inning en 1 ¾ uur gespeeld.

  De Reserves moeten het weer op het laatste moment goed maken, zoals het hele seizoen tot nu toe. Coach Mallee grijpt hard in. Hij gaat pinch hitter Tom voor Ryan inbrengen en nota bene zichzelf voor Roel want die had last van een gekneusde middenrif na een klein opstootje met de coach.

  Michael, die wij heel de wedstrijd nog niet gezien hebben, begint met een honkslag. Vervolgens doet Efril hetzelfde. Na hard geroep en smeekbede weigert Martin een stootslag neer te leggen. Het gevolg is ook een clean hit van deze strijder. Zo zijn er 3 honken bezet en nul nullen, squeeze zou een mooi wapen zijn om de overwinning veilig te stellen. Maar ook het ego van de eerste pinch hitter

  Tom (hij heeft ons vaker teleur gesteld op het moment suprême) sloeg een vang 8 net achter het 2 de honk. Geen punt en de eerste nul is een feit. Dan komt Partriek magnifiek aan de beurt, het infield speelt overigens nog steeds in. Hij laat zich op 2 slag zetten en de gehele dug out ziet al dat hij de bal in de dubbel gaat slaan. Dit deed hij uiteraard ook, maar dankzij de trage werper ging de bal onder zijn handschoen door en zo werd de 6-5 binnen geslagen, bleven de 2 punten in het Maassluische.

  Bij honkbal is de 7th inning stretch, ??take me out to the ball came?? traditioneel, maar bij de reserves gaat het gerucht dat er onderhandeld word met Lee Towers om wekelijks zijn klassieker ??you never walk off alone?? ten gehore te komen laten brengen tot we eindelijk eens een keer de rekening gepresenteerd krijgen voor deze arrogantie.

  De dunne liep weer door menig broekspijp heen door alle spanning. Rob de Bruin dacht dat de wedstrijd niet was doorgegaan, omdat hij 12.05 uur aan kwam fietsen en de gehele selectie al dronken op het terras zat. Emmy is iedereen wederom komen feliciteren als vanouds en vaderdag was 1 groot succes voor alle kersverse ouders van de Reserves. Hoogtepunt was wel dat Roel deze wedstrijd 2 hoge ballen heeft gevangen en dat de infielders de ballen boven de heuvel ook weg pikte.
  Zo ziet u dat de trainingen echt hun vruchten afwerpen.

  Komende zondag spelen de Reserves de kampioenswedstrijd thuis tegen de Blue Hitters uit Puttershoek. Kaartjes zijn nog steeds verkrijgbaar bij Rob Rijkers tegenover de Albert Heijn, zolang de voorraad strekt. Na deze wedstrijd is er een bbq, waar u gewoon bij aan kunt sluiten. Sponsoren Barry en Bjorn willen alleen weten of u komt. Stuur een app, mail of sms naar: Bjorny@caiway.nl, basekish@caiway.nl, 06-15218345, 06-51762896.

  De Reserves willen scheidsrechter Edwin bedanken voor het leveren van de rum aan Martin en het callen van de ballen en acties.

  Ton de Waard voor het wederom op tijd leveren van de wedstrijdballen.

  Het publiek tijdens de wedstrijd en het publiek die voor de laatste innings komen, maar na 12 uur aanwezig waren.

  Het bestuur voor het beschikbaar stellen van het veld.

  Biggie voor het terugbrengen van Bjorn zijn shirt.

  Het barpersoneel die iedereen tevreden van hun drinken heeft voorzien.

  Tevens is de wedstrijd Islanders zo goed bevallen, dat zij de Reserves hebben uitgenodigd voor hun toernooi 8 oktober. Er wordt nu door de spelersraad gekeken naar het startgeld en of Dave zijn boot op tijd daar kan krijgen.

  Tot zondag Robin!