• Alle teams mogen weer trainen vanaf morgen

  Beste spelers, ouders en donateurs,

   

  Met de versoepeling van de coronamaatregelen wordt het voor alle teams mogelijk om vanaf maandag weer te gaan trainen. Omdat wij hierbij nog steeds 1,5 meter afstand van elkaar houden en moeten voldoen aan richtlijn van bond en gemeente, mail ik jullie hierbij de maatregelen die het mogelijk maken dat we allemaal kunnen beginnen met veilig trainen.

   

  Datum en tijd
  Vanaf maandag 11 mei mogen alle teams trainen. De pupillen en junioren waren al begonnen.

   

  Locatie
  Trainingen vinden plaats op ons eigen complex. Vanwege richtlijnen van de overheid zullen kantine en kleedkamers niet open zijn. Wel kan een begeleider de wc’s van kleedkamer 1-2 openen.

  Officieel is het complex alleen open voor spelers en trainers. Voor alle andere bezoekers is het complex nog gesloten. Ouders verzoeken wij daarom hun kind bij het hek af te zetten en weer op te halen. Gelieve niet op het terrein te komen en bij ophalen en wegbrengen 1,5 meter afstand tot andere mensen te houden.

  Ook de douches zullen niet toegankelijk zijn. Het verzoek aan alle spelers om uiterlijk 15 minuten van te voren aanwezig te zijn en na de training het complex zo snel mogelijk te verlaten.

   

  Gastclubs
  Omdat de binnensportclubs in Maassluis nog niet binnen mogen sporten, hebben wij als bestuur besloten om verschillende clubs op ons terrein toe te laten. Daarmee wordt het nog belangrijker om goed op te letten dat er afstand blijft tussen de sporters op ons complex. Deze clubs zijn op de hoogte van ons protocol en hebben zelf ook regels opgesteld voor hun leden. Deze afspraken zijn gemeld bij ons bestuur en de gemeente.
  Om duidelijk te zijn over de veldbezetting krijgt u hierbij een overzicht van de veldbezetting in coronatijd. Het weekend zullen wij reserveren voor onze eigen teams zodat er ruimte is om op termijn ook oefenwedstrijden te spelen. 
  Mocht jouw team op een andere tijd willen trainen, meldt dit dan bij mij (voorzitter@hsvgophers.nl ) of Stefan Gruiters (penningmeester@hsvgophers.nl )   

   

  Looproute complex
  Omdat er soms diverse teams tegelijkertijd trainen en omdat er andere clubs van onze velden gebruik maken, heb ik met ons klusteam een looproute gecreëerd. Zorg bij de start van de training dat de rechterdeur van het toegangshek geopend is (het smalle deurtje) en dat de linkerkant van het grote hek openstaat.
  De looproute start met binnenkomst via het linkerhek en vandaar uit loop je zo het honkbalveld op. Vanuit hier kan je naar je eigen trainingsveld lopen. Mocht jouw veld nog bezet zijn, dan kan je op het honkbalveld alvast verzamelen en warmlopen. Mocht het honkbalveld bezet zijn, bekijk dan even of je linksom dit veld loopt of dat je via het openslaande hek naar het softballveld kan.

  Vertrek loopt langs de slagkooi en de kantine en door het smalle deurtje in het toegangshek.
  Rondom het hek staat alles aangegeven met bordje, lint en tape op de grond. Wil elk team bij de start van de training een begeleider voor het hek neerzetten en aankomst en vertrek regelen? Goed als deze persoon door clubkleding duidelijk herkenbaar is als clubmedewerker.

   

  1,5 meter afstand
  Dit is de belangrijkste afspraak om veilig te kunnen sporten. Kinderen tot 12 jaar hoeven volgens de nieuwe richtlijnen geen 1,5 meter afstand te houden. Boven de 12 jaar wordt van elke speler en begeleider verwacht dat er afstand wordt gehouden. Gelukkig leent onze sport zich er prima voor om wel afstand te houden. Ook trainers zullen 1,5 meter afstand houden. High fives en een boks zullen dus moeten wachten tot later.

   

  Schoon
  Richtlijnen van de bond vragen om zoveel mogelijk gebruik te maken van eigen materialen. Gelukkig heeft bijna iedereen een eigen handschoen. Ook hebben verschillende spelers een eigen knuppel. Wilt u uw kind uitleggen dat hij deze tijdens de training niet uitleent aan een ander. Als het nodig is zal de club voorzien in een knuppel of handschoen. Deze wordt gedesinfecteerd voordat een ander er mee aan de slag gaat. Aan het eind van elke training worden alle ballen schoon gemaakt.

  Wij zorgen dat er doekjes en desinfectiemiddel aanwezig is. Jullie helpen door voor en na de training je handen goed te wassen.

  Verkouden? Blijf thuis!
  Dringend verzoek om thuis te blijven als je verkouden bent. Ook als één van de gezinsleden klachten heeft die kunnen duiden op corona (koorts, hoesten, keelpijn, kortademigheid) verzoeken wij om thuis te blijven. Zelfs als je zelf geen klachten hebt.

   

  Volg aanwijzingen op
  Onze club vindt het bijzonder leuk om weer te gaan trainen. Wij nemen allen wel een behoorlijke verantwoordelijkheid voor alle aanwezigen. Daarom verzoeken wij u vriendelijk en dringend om aanwijzingen van trainers of een clubvertegenwoordiger op te volgen en niet met hen in discussie te gaan, bijvoorbeeld als zij vermoeden dat je verkouden bent.

  Omdat onze sport zich goed leent om afstand te houden geloven wij dat wij leuk en veilig aan de slag kunnen. Doe je ook mee door je aan de regels te houden?

  Mocht u vragen hebben of zich zorgen maken dan kunt u contact opnemen met mij of je trainer. Ik ben bereikbaar op nummer 06 444 606 21.

  Mocht u de richtlijnen van de bond willen nalezen dan kan dat via de link: https://nocnsf.nl/sportprotocol

   

   

  Met sportieve groet ,

  Marc Schwencke
  Voorzitter