• Historie Beachcourt Maassluis

    Een groep vrienden volleybalt al een jaar of 15 elke woensdagavond in de zomer buiten op het gras. In mei 2014 hoorden zij dat er een een laag zand lag op het terrein van de Gophers. Dat jaar is die groep iedere woensdagavond voor het terras van het clubhuis van de Gophers gaan beachvolleyballen en bleef natuurlijk steevast plakken voor een drankje na hun sportieve inspanningen.
    De sfeer tussen de beachvolleyballers en de Gophers was goed en al snel zaten zij aan tafel met het bestuur van de Gophers, om te kijken of een en ander niet structureler aangepakt kon worden in de vorm een aantal echte beachvolleybalvelden in een mooie, grote zandbak.
    De Gophers waren ook enthousiast over een multifunctioneel 'Beachcourt Maassluis'. Dat in het najaar het terrein van de Gophers opnieuw onder handen zou worden genomen door de gemeente, werd aangegrepen als natuurlijk moment om bij de gemeente de wens aan te geven om bij de Gophers een grote zandbak van 36 bij 22 meter te realiseren. Deze wens was uitgebreid voorbesproken met de beachvolleyballers, zodat er precies drie beachvolleybalvelden op zouden passen, maar ook dat er andere sporten op uit de voeten zouden kunnen.
    In parallel werd er door de volleyballers bekeken wat het beste materiaal zou zijn voor de netsystemen en wilde zij de opening van de beachvolleybalvelden koppelen aan het 50-jarige jubileum feest van de Maasluise Volleybal Club (MVC). Het bestuur van MVC is vervolgens op zoek gegaan naar sponsors voor het gecombineerde evenement van de aanleg- en opening van de beachvolleybalvelden en het 50-jarige jubileum van de Maassluise Volleybal Club. Dat de Gophers ook mee investeren in deze volleybalvelden, is een mooi bewijs van het onderlinge vertrouwen en de fijne samenwerking.
    In april 2015 hebben vijf vrijwilligers van beide verenigingen de netsystemen ingegraven en op 9 mei 2015 was de officiƫle opening van het Beachcourt Maassluis, door burgemeester Koos Karssen en Wethouder Kees Pleijsier.